Biografie

Ik, Marika Miserez werd geboren op 3 januari 1989 in België. Mijn Hongaarse roots die ik kreeg van mijn grootvader, brachten me meteen het gevoel voor dans en muziek mee. Mijn eerste danslessen startte ik op 9 jaar. Het gevolg is jarenlang danslessen volgen en met passie alles willen leren: 4 jaar klassiek ballet, 6 jaar moderne dans en toen ik Oriëntaalse dans ontdekte, opende mijn wereld.

Met Oriëntaalse Dans ben ik al bezig sinds 2008. Vanaf dat moment ging mijn wereld open voor de Oriëntaalse en zuiderse dansen. Ik kreeg mijn eerste lessen buikdans door Serkan Tutar in Gent en Brussel. Later bleef en blijf ik me vervolmaken, o.a. in Istanbul maar ook in Brussel bij internationale en nationale artiesten, zoals Asena, Salwa Ya Salwa, Valeria Leon en nog veel meer.

Na een keerpunt in mijn leven, koos ik volledig voor de dans. Ambitieus als ik ben, bereidde ik me een jaar voor om te starten als professionele artieste. In mei-juni 2013 begon ik als performer met de eerste workshops en later ook de eerste lessen. Ik heb in Gent op veel plaatsen en evenementen mogen optreden en workshops geven, van Turkse restaurants tot vrouwenfeesten, schoolfeesten en latin party’s, maar ook internationaal op een dansfestival.

Mijn werk is getekend door zachtheid, spontaniteit en passie en wordt gebracht binnen  de meer sensuele dansen, zoals Orientaalse dansen, Bachata, etc. Door mijn creativiteit en ervaring met verschillende dansen, sta ik steeds open voor nieuwe projecten en samenwerkingen met andere dansen. Zo heb ik 1,5 jaar ervaring in een showteam met een stijl van verschillende tropische dansen.

U kan me steeds boeken voor een optreden of workshop op uw evenement of met me samenwerken voor een project.